Online workshop

In gesprek met ouders over zorgen en signalen, hoe dan?
Datum: 31 maart 2021 (vol)
Schrijf je nu snel in voor de volgende workshop op 21 april 2021.

Tijd: 19:30 - 20:30 uur

Kosten: € 25,00 (excl. btw)


Online workshop

In gesprek met ouders over zorgen en signalen, hoe dan?


Datum: 31 maart 2021 (vol)
Schrijf je nu snel in voor de volgende workshop op 21 april 2021.

Tijd: 19:30 - 20:30 uur

Kosten: € 25,00 (excl. btw)

Workshop: in gesprek met ouders over zorgen en signalen, hoe dan?


Jij bent professional en hebt zorgen en signalen over een kind in jouw groep. Je hebt een goede samenwerking met ouders. Wat gaat er gebeuren als je dit met hen bespreekt? Zullen ze niet boos worden? De zorgen wel (h)erkennen? Misschien krijgt het kind daarna wel ‘op haar kop’. Heb je het wel goed gezien?

Allemaal heel begrijpelijke dilemma’s. Ik snap heel goed dat in gesprek gaan lastig is. Het is soms spannend en er zijn veel afwegingen die je maakt, voordat je in gesprek gaat. En toch moet het, het hoort bij onze rol. Stap 3 van de meldcode schrijft voor dat je bij signalen van kindermishandeling altijd in gesprek gaat! Tenzij jij concrete aanwijzingen hebt dat door het voeren van een gesprek de veiligheid van 1 van de betrokkene bedreigd wordt. Of contact zal verbreken en daardoor uit zicht raakt.

Maar hoe je dit nou? Hoe pak je dit aan? Wat zijn de do’s en wat zijn dont’s? Hoe bereid jij je voor? Of bereid je je niet voor en doe je het gewoon? Wat zeg je? En op welke manier neem je jezelf voor je op te stellen?

We maken het heel vaak spannender dan dat het is! Het hoeft echt niet altijd complex en spannend te zijn. Sterker nog, het merendeel van de gesprekken die jij voert kunnen laagdrempelig zijn! Ik ben ervan overtuigd dat precies op dit punt jij het verschil kunt maken!!

Wil je weten hoe? Wil jij concrete en direct toepasbare tips en tools? Dan heb ik iets interessants voor je! Ik geef een workshop over laagdrempelig in gesprek gaan met ouders/verzorgers.

We gaan samen, een uur lang, aan de slag met het vergroten van jouw kennis op gebied van het signaleren en handelen bij (vermoedens van) kindermishandeling.

We focussen ons in deze workshop op het laagdrempelig in gesprek gaan. Hoe doe je dat?

Wat komt er in een workshop aan bod?

Live contact en interactie

We gaan aan de slag in een kleinere groep (maximaal 20), via ZOOM, met een specifiek onderwerp. Er is in deze workshop live contact met mij en de deelnemers van de workshop.

Direct toepasbare tips en tools

In iedere workshop geef ik jouw tips en tools die je direct in jouw alledaagse praktijk kunt gebruiken en toepassen.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Het kader waarbinnen jij moet werken als professional. Binnen dit vastgestelde kader zoom ik vooral in op daar waar jij invloed hebt, waar jij het verschil kunt maken.

Vragen?

We bespreken veel en uiteraard is er tijdens de workshop ruimte voor jouw vragen.
Schrijf je snel in, want vol is echt vol.

Zorg dat je erbij bent en je hiermee kennis in huis haalt. Hierdoor kan en durf jij beter te signaleren en handelen!